Sposób przygotowania

Margarynę, olej, adwokat, cukier, cukier waniliowy oraz dwie łyżki wody gotować 10 minut na wolnym ogniu. Pzrestudzoną masę wymieszać z żółtkami, pół szkalni odlać a resztę połączyć z mąką proszkiem do pieczenia i ubitą na sztywno pianą z białek. Wyłozyć siasto do natłuszczonej formy i wstawić do nagrzanego pikarnika. Gorącą babkę posmarować pozostała masą i posypać migdałami.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    mamusia1

    ciekawe połączenie tego adwocatu z placuszkiem! warte grzechu!
  • 3
    original
    Opublikowano

    Łucja1

    na pewno zrobię taka babkę jak przyjdą do mnie koleżanki na babskie pogaduchy!
  • 3
    original
    Opublikowano

    Beata73

    ciekawy przepis,wypróbuje na pewno!
  • 1
    original
    Opublikowano

    izapozdro

    smaczna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    fajna
  • 0
    original
    Opublikowano

    mari

    fajne połączenie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !