Sposób przygotowania

Jabłka ścieramy na grube wiórki + część na kostkę
Do dużego garnka (najlepiej emaliowanego) nalewamy nieco wody i gdy woda się rozgrzeje, wrzucamy jabłka.

dusimy jabłka aż uzyskamy zadowalającą nas \"masę\", na koniec dodajemy cukru do smaku oraz przyprawy, można nieco więcej niż zwykle bo jabłka nieco tracą smak w słoiku.

ja zawsze przed nałożeniem jabłek wyparzam słoiki i do jeszcze parujących szybko wrzucam gorące jabłka, od razu zakręcam i stawiam do góry nogami.
Do tej pory żaden słoik mi się nie zepsuł.
z podanej porcji mi wyszło 10 słoików po dżemie.

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    same pyszności

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !