Sposób przygotowania

Jajka, mleko, wodę i mąkę zmiksować albo wymieszać łyżką. Posolić. Mąki dodajemy tyle by powstało gęste ciasto. Na tyle gęste żeby swobodnie nabierać łyżką i się nie rozlewało. Zagotować w garnku wodę, posolić. Nabierać ciasto łyżką maczaną we wodzie i kłaść ciasto na wodę. Gdy kluski wypłyną wybierać łyżką cedzakową. Tartą bułkę przesmażyć na rozgrzanym maśle i polać kluski.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pioge7

    super
  • 0
    88ef57d2aefd35fa6418de3886f8f3be
    Opublikowano

    czarnalukrecja

    Uwielbiam, jeszcze z cebulką smazoną na smalcu !! :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !