Sposób przygotowania

Drożdże rozpuszczamy w letnim mleku z dodatkiem soli, razem mieszamy i odstawiamy w ciepłe miejsce na około pół godziny. Pieczarki, obieramy, kroimy w plasterki i podsmażamy na patelni z dodatkiem 2 łyżek oleju. Cebulkę kroimy w słupki, paprykę w kostkę a kukurydzę odsączamy na sitku. Rozpuszczone drożdże łączymy z mąką i resztą oleju, wyrabiamy masę na gładkie ciasto, przykrywamy czystą ściereczką i odstawiamy na kolejne pół godziny w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Przygotowujemy w tym czasie blachę i smarujemy ją margaryną. Wyrośnięte ciasto wałkujemy cienko na kształt blachy, smarujemy ciasto koncentratem pomidorowym, a następnie dodajemy kolejno składniki: pieczarki, cebulkę, paprykę, kukurydzę i żółty ser. Na koniec posypujemy pizzę ziołami prowansalskimi i wkładamy do piekarnika z termoobiegiem nagrzanego do 220 stopni i pieczemy ok 12-14 minut. Ciepłą pizzę podajemy z keczupem lub sosem czosnkowym do wyboru. Smacznego!

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !