Przepis i sposób przygotowania na: Tort truskawkowo-serowy
Białka ubić z cukrem na sztywną bezę ,dodać żółtka i delikatnie wymieszać ,następnie połączyć z przesianą mąką i proszkiem do pieczenia na koniec dodać olej,ciasto wylać do tortownicy.
Piec w temp180st około 35min .
Masa serowa:
Galaretkę rozpuścić w 1 szklance wody ,ser utrzeć z cukrem pudrem i połączyć z gęstniejącą galaretką na koniec ostrożnie połączyć z ubitą śmietaną ,masę wstawić do lodówki,aby troszkę nam zgęstniała .
Masa truskawkowa:
Truskawki zmiksować z cukrem na koktajl i zagotować do gotującego sie koktajlu dodać wodę wymieszaną z maką,ugotować jak budyń ,ostudzić .
Masło utrzeć i cały czas ucierając dodawać małymi porcjami budyń truskawkowy ,ucierać do uzyskania ładnego kremu.
Zimny biszkopt przekroić na trzy krążki ,nasączyć dowolnym ponczem lub winem truskawkowym ,krążki ciasta przełożyć na zmianę kremem (pamiętając o zostawieniu kremu do posmarowania ciasta)
Resztą kremu posmarować wierzch i boki ciasta na wierzchu wylać galaretkę truskawkową,dowolnie udekorować .