Sposób przygotowania

Margarynę rozpuścić na małym ogniu w niewielkim rondelku. Mąkę oraz proszek do pieczenia przesiać przez drobne sito. Następnie w miseczce ucieramy jajka z cukrem, dodając powoli mąkę, oranżadę oraz rozpuszczoną w rondelku margarynę. Podczas dodawania składników należy cały czas mieszać i pamiętać należy by mieszać tylko w jedną stronę najlepiej zgodnie ruchem wskazówek zegara. Powstałą jednolitą masę dzielimy na dwie części. Po pierwszej dodajemy łyżkę mąki i mieszamy, do drugiej 2 łyżki kakao i również mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Następnie formę wysmarowujemy margaryną i posypać można również bułką tartą, i wlewamy do niej na przemian 2 masy. Jedna na drugą, zataczając kręgi wylewającym się z misy ciastem. Pieczemy w piekarniku w 160 stopniach Celsjusza przez 1h,

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    pioge7

    mnie nie wychodzi nigdy ładne w środku :(
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    trzeba cierpliwości i ciasto na przemian wlewać łyżką (np po 3 łyżki) , wtedy wyjdą cieniutkie paseczki:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Marlena/Kinia

    bardzo smaczne, polecam
  • 0
    original
    Opublikowano

    olivka

    smaczne!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !