Sposób przygotowania

Ziemniaki szorujemy, gotujemy 10 min w osolonej wodzie, wyjmujemy, studzimy. Żółty ser ścieramy na tarce. Łyżeczkę kminku rozgniatamy. Ziemniaki przekrawamy na pół i wydrążamy tak by nie uszkodzić skórki. Miąższ ziemniaczany ucieramy ze śmietaną, serem i żółtkami. Białka ubijamy na sztywno i dodajemy do ziemniaczanego piure. Doprawiamy do smaku solą ,pieprzem i rozgniecionym kminkiem.Mieszamy. powstały farsz nakładamy do wydrążonych ziemniaków, skrapiamy stopionym masłem i posypujemy pozostałym kminkiem. Naczynie żaroodporne natłuszczamy i układamy w nim faszerowane ziemniaki. Zapiekamy ok. 20 min w temp. 190 stopni C.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    smaczne ziemniaki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !