Sposób przygotowania

Pieczarki obierz,pokrój i uduś.Cebulę obierz,pokrój w kostkę,usmaż na tłuszczu na złocisty kolor.Bułkę namocz w wodzie i odciśnij.Pieczarki,bułkę i cebulę zmieszaj i przepuść przez maszynkę.Rozrób razem z bułką tartą,solą i pieprzem.Ciasto:przesianą mąkę rozrób z jajkiem i wodą.Zagnieć ciasto jak na pierogi.Rozwałkuj na cienko i pokrój na kwadraciki(3-4 cm).Nałóż nadzienie.Złóż kwadrat po przekątnej,zlep brzegi.Zlep dwa rogi u podstawy trójkąta.Ugotuj w dużej ilości wody zaraz po uformowaniu.Wybieraj łyżką cedzakową.Uszka są znakomitym dodatkiem do barszczu.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !