Sposób przygotowania

grzyby oczyścić opłukać i pokroić następnie sparzyć wrzątkiem,odcedzić włożyć do naczynia wlać odrobinę wody osolić i dusić ok.20min.wkładać do słoików lub weków dodać kilka ziaren pieprzu i liść laurowy szczelnie zamknąć i zagotować ok.50min.od zagotowania się wody,następnego dnia ponownie zagotować trochę krócej ok.30min. aby zabić drobnoustroje które mogły się rozwinąć podczas pierwszego gotowania.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    smakowite
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    czy wszystkie gatunki grzybów robisz tak samo?
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    tak
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    Super moja mama robiła podobnie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !