Sposób przygotowania

Mięso( u mnie pałki i skrzydełka) umyć i osuszyć. Posolić , popieprzyć świeżo zmielonym pieprzem i natrzeć posiekanym oregano i skórką cytrynową.Kurczaka marynujemy ok. 30 minut. Cebulę obrać i pokroić w piórka.Cukinię i papryki umyć i pokroić na mniejsze kawałki,a fasolkę opłukać.Na patelni rozgrzać masło z oliwą i usmażyć mięso na rumiany kolorek.Przełożyć na talerz i przykryć folią aluminiową , aby nie wystygło.Na pozostały tłuszcz wrzucić warzywa, posolić ,popieprzyć świeżo zmielonym pieprzem. Co jakiś czas mieszając podsmażać (przez ok. 5 minut).Mięso położyć na warzywach,podlać kilkoma łyżkami wody ,przykryć pokrywą i dusić przez ok.15 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię takie połączenia w potrawie...
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    smaczne mięsko
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    mniam
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    ale fajne danie!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !