Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Placuszki z różnymi dodatkami

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

zsiadłe mleko
1,5 szklanki
woda
1/2 szklanki
jajko
2-3 sztuki
mąka
wg uznania
proszek do pieczenia
2 łyżeczki
Soda oczyszczona Prymat
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat
sól
do smaku
Sklep Prymat
masło
1-2 łyżki
pieczarki
10 sztuk
ugotowane udko
1-2 sztuki
cebula
1 sztuka
marchew
1 sztuka
żółty ser starty
1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki z różnymi dodatkami

Pieczarki umyć, pokroić i odparować na patelni. następnie przesmażyć na maśle. Dodać pokrojoną cebulę, wymieszać i oprószyć solą i pieprzem. Wszystko przestudzić. Mięso obrać i pokroić Marchew obrać, umyć i zetrzeć na tarce (Może być ugotowana. Wówczas pokroić w plasterki lub kostkę). Z mleka, wody, jajek i mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia i sodą zarobić ciasto. Następnie dodać szczyptę soli i wymieszać. Mąki dodać tyle, by powstało geste ciasto. do ciasta dodać przygotowane dodatki i wymieszać. Na patelni rozgrzać olej. Łyżką nabierać ciasto i smażyć placuszki na rumiano. Placuszki podawać z surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak