Sposób przygotowania

Cukinię obrać, wydrążyć nasiona. 5 kg to waga już po obraniu i bez nasion. Zetrzeć ją na tarce, włożyć do garnka i dusić aż będzie zupełnie miękka. Dodać cukier, chwilę poddusić a następnie wsypać galaretki.W zależności od tego jaki smak dżemu chcemy otrzymać, takie galaretki wsypujemy.Ja robiłam wiśniowy i morelowy. Gorący wlać do słoiczków, odwrócić je do góry dnem aż do wystygnięcia.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    musi byc pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    ja też taki robie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mnima
  • 3
    original
    Opublikowano

    pioge7

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    super smaczne
  • 1
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Jestem zachwycona tym przepisem!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknbozka

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Łukasz18

    musi być pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Nemsik

    bardzo ciekawie to wygląda :)
  • 3
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    i na chlebek jest dżemik
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    i na chlebek jest dżemik
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Betka

    rewelacja;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    kaja1991

    mm dżemik uwielbiam na naleśniki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !