Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

Sól rozpuścić w wodzie. W rondelku rozpuścić 50 gram masła. Roztopione masło, wodę z solą, mąki wymieszać. Zagnieść ciasto i uformowane w kulę schować do lodówki( zawinięte w papier do pieczenia) na ok 2 godziny


Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    pyszności , tylko skąd czas na to wygospodaruję?? Ale la chcącego.....:) albo raczej głodnego :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    sama nie robiłam jeszcze
  • 2
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Ja zazwyczaj używam mrożonego, bo niestety brakuje mi czasu, żeby samej zrobić,
  • 2
    original
    Opublikowano

    m1monika

    muszęwypróbować;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    zrobić dobre francuskie ciasto samemu w domu - coś rzadko spotykanego
  • 0
    original
    Opublikowano

    Weronika10

    Muszę wypróbować
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    tylko, że to nie jest przepis na ciasto francuskie - ew. pół francuskie...
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kasia35

    chciałabym spróbować zrobić takie ciasto, ale mam obawy, że mi nie wyjdzie i cała robota pójdzie na marne
  • 0
    original
    Opublikowano

    NatalkaC

    bardzo smaczne wypróbowałam wszystkim smakowało. Dziekujemy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !