Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa babka z kisieli
Żółtka utarłam z cukrem i nadal ucierając, dodawałam po łyżce oleju, wody i mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia i na końcu zapach waniliowy. Podzieliłam ciasto na 4 częsci. Pierwszą wymieszałam z kisielem cytrynowym, drugą z truskawkowym, trzecią z jabłkowym i ostatnią z kakao. Ubiłam pianę z białek. Podzieliłam na 4 częsci i dodałam ostroznie do mas kiślowych. Do wysmarowanej tłuszczem formy (ja dałam do takiej z kominem) wlałam kolejno masę kakaową, cytrynową, jabłkową i truskawkową. Piec ok 60 min w temp 190 stopni. Ciasto mocno rosnie, ale po wyjeciu lekko opada i moze odrobine popękac na gorze, jak to babka. Jesli ktos nie ma przeciwskazań mozna kolor wzmocnic odrobiną barwnika. Ale nie jest to konieczne. Ja niestety byłam w posiadaniu kupionych kiśli przez męża, który zamiast kupic normalne kupił mi Słodką Chwilę i nie dały takich kolorow jak powinny więc oczupinkę podkoloryzowałam.
Aha i kolory nie sa takie ostre i rażące, to tak niestety zdjęcie tak wyszło z lampą.