Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa chlebianka

5.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda
6 szklanek
cebula
2 sztuki
mleko
1/2 szklanki
żółtko jajek
2 sztuki
masło
5 dag
siekany koperek
1 łyżka
siekany szczypiorek
1 łyżka
majeranek
1 łyżka
Sklep Prymat
sól do smaku
Sklep Prymat
pieprz do smaku
natka pietruszki
1 łyżka
chleb żytni
30 czerstwy

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa chlebianka

Chleb kruszymy i zalewamy gorącą wodą z dodatkiem 1 łyżeczki przyprawy w płynie.Odstawić do napęcznienia.Cebulę siekamy , szklimy i dodajemy do chleba.Zagotować na ogniu mieszając.Doprawiamy do smaku.Żółtka ubijamy z mlekiem i rozprowadzamy w zupie.Delikatnie wymieszać.Posypujemy zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

madzialena19 07.05.2012 13:14
o coś nowego ..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak