Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Faszerowana papryka

5.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka
1/2 kg
ryż
1/2 szklanki
cebula
1 sztuka
siekana natka pietruszka
2 łyżki
jajko
1 sztuka
oliwa
3 łyżki
sól do smaku
Sklep Prymat
pieprz do smaku
papryka
4 szt
mięso mielone
60 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowana papryka

Ugotować ryż na sypko.Paprykę umyć,odkroić wierzchy,a następnie usunąć gniazda nasienne.Cebulę obrać i posiekać.Mielone mięso wieprzowe wymieszać dokładnie z ryżem,cebulą oraz siekaną natką.Dodać jajko.Przyprawić odrobiną soli i pieprzu.Wydrążone papryki napełnić powstałym farszem.Kropić oliwą i piec 35 minut w temperaturze 200 stopni.Pokroić paprykę w plastry i podawać ją z ziemniakami.Na koniec ozdobić kilkoma listkami natki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 05.07.2013 10:37
bardzo lubię faszerowaną paprykę
jeta72 27.04.2012 23:10
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak