Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki orzechowe
Kremówkę ubijamy na sztywno dodając pod koniec ubijania cukier puder. Bitą śmietanę wykładamy do babeczek, całość posypujemy posiekanymi orzechami laskowymi.
mąka pszenna |
2 szklanki
|
margaryna |
12 dag
|
jaja |
2 sztuki
|
proszek do pieczenia |
1 łyżeczka
|
cukier |
0,7 szklanki
|
śmietana |
1 łyżeczka
|
orzechy laskowe |
0,5 szklanki
|
śmietana kremówka |
200 ml
|
cukier puder |
1-2 łyżeczki
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: