Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

babka czekoladowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko
5 szt
mąka pszenna
1 szklanka
mąka ziemniaczana
1/2 szklanki
masło
1 kostka
cukier
1/2 szklanki
kakao
1 łyżka
proszek do pieczenia
1 łyżeczka
cukier waniliowy
1 szt
Sklep Prymat
aromat rumowy
tłuszcz do formy
Polewa:
masło
3 łyżki
kakao
2 łyżki
cukier
1/2 szklanki
woda
1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: babka czekoladowa

Jajka i cukier ubijamy na pianę wsypujemy wymieszane z proszkiem do pieczenia kakao i nadal ubijając dodajemy dwa rodzaje mąki,na koniec wlewamy rozpuszczone ale nie gorące masło.Jeszcze chwilę razem ubijamy po czym wylewamy cisto do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą.Pieczemy godzinę.Rozpuszczamy masło dodajemy cukier i gotujemy,wsypujemy kakao i wlewamy wodę i gotujemy aż masa zacznie gęstnieć wtedy dekorujemy ciasto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 02.10.2012 14:14
pycha
angelika14 22.06.2012 10:36
pyszna babka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak