Pełen smaków e-magazyn kulinarny

Sposób przygotowania

Kapustę myjemy osączamy i gotujemy z porem we wrzątku z dodatkiem soli i cukru,następnie wyjmujemy odsączamy a kapustę kroimy wzdłuż na cztery części i układamy w wysmarowanym naczyniu żaroodpornym,obok układamy pokrojonego na dwu centymetrowe plastry pora.Na patelni zarumieniamy skwarki wyjmujemy je łyżką cedzakową i układamy na warzywach a z pozostałego tłuszczu na patelni i mąki robimy zasmażkę rozprowadzamy ją szklanką wywaru z gotowanych warzyw i doprawiamy do smaku sokiem z cytryny,solą pieprzem i cukrem i wlewamy do warzyw,posypujemy ziołami i zapiekamy w nagrzanym piekarniku.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    bardzo ciekawe danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !