Sposób przygotowania

W rondelku roztapiamy w wodzie margarynę. Studzimy. Następnie mieszając dodajemy : cukier, mąkę, jajka , proszek do pieczenia. Wlewamy do natłuszczonej foremki. Kroimy na plastry jabłka, po czym układamy je ciasno na cieście, ale nie na płasko, tylko pionowo, jakby stały. Pieczemy w temperaturze 180 stopni około 50 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    szarlotka ...mniam...
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    pyszna, uwielbiam ciasta z owocami
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    rzeczyw prosty przepis...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    uwielbiam szarlotki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    mmmm pyszna na pewno;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !