Sposób przygotowania

Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę a następnie dodajemy resztę składników (oprócz jabłek) i dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Dno tortownicy wykładamy papierem i razem z brzegami smarujemy margaryną, wylewamy ciasto i kilka razy upuszczamy z niewielkiej wysokości na blat by bąbelki powietrza wydostały się na zewnątrz. Jabłka obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i układamy na wierzchu ciasta. Pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 20 minut. Po upłynięciu czasu wyłączamy piekarnik i zostawiamy w nim ciasto jeszcze przez 5 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    Wygląda bardzo apetycznie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    przejs

    tak,wygląda pięknie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    fajny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !