Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Wątróbka duszona

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby
40 dag
wątróbka
50 dag
cebula
jajko ugotowane na twardo
3
masło
1 łyżka
olej
3 łyżki
Majeranek suszony Prymat
1/2 łyżki
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
natka pietruszki
1/2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka duszona

Wątróbkę opłukać, osuszyć, pokroić na kawałki i obsmażyć na łyżce rozgrzanego oleju. Przełożyć do garnka, dodać masło, liść laurowy, majeranek, dusić pod przykryciem na małym ogniu. Umyte grzyby i obraną cebulę posiekać i usmażyć na pozostałym ogniu. Wymieszać z wątróbką. Przyprawić do smaku. Posypać natką i drobno pokrojonymi jajami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak