Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kotlet z kanii

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kanie
3
mleko
1 szklanka
mąka
3 łyżki
jaja
2
Bułka tarta klasyczna Prymat
3 łyżki
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlet z kanii

Z kanii wykręcić trzonki, kapelusze obetrzeć i ściąć z nich czubki. Kanie namoczyć w mleku, po 20 min. osączyć, lekko posolić i oprószyć pieprzem. Panierować w mące, roztrzepanych jajkach i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Zmniejszyć ogień, smażyć jeszcze 10 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halinka1011 02.09.2011 21:27
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak