Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Filet z kurczaka pod pierzynką z marchewki

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka
5 sztuk
majonez
8 łyżek
przyprawy
0 do smaku
filet z kurczaka podwójny
1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z kurczaka pod pierzynką z marchewki

Marchew ścieramy na tartce.
filety przekrawamy na pół i rozbijamy. Przyprawiamy tak jak lubimy.
Kurczaka wkładamy do naczynia żaroodpornego, smarujemy majonezem i posypujemy grubą warstwą marchewki. Pieczemy ok.30 minut w temperaturze 190 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak