Sposób przygotowania

Zaczynamy od oddzielenia białka od żółtka. Białko ubijamy na pianę. Serek mieszamy z 2 łyżkami mąki dodajemy pianę z białka, mieszamy i zamrażamy. Masa musi być całkowicie zmrożona, inaczej babeczki \"wchłoną\" ją podzas pieczenia.

Mąkę mieszamy z cukrem, kako, sodą i proszkiem do pieczenia, dodajemy żółtko z mlekiem i jogurtem. Składnki mieszamy ze sobą, ale niezbyt dokładnie, mają pozostać grudki.

Do formy do pieczenia muffinek, w każde wgłębienie wkładamy papilotkę. Nakładamy ciasto do połowy wysokości papilotek, potem do kazdej wkładamy trochę zmrożonej masy serkowej i przykrywamy resztą ciasta.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni ok 15 minut

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    ale piękne! pycha:)
  • 2
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    piękne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    pomysłowe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszne,apetyczne !
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Olaa

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    maadzia19

    super - trzeba bedzie sprobowac:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !