Sposób przygotowania

Groch zalać wodą, ugotować do miękkości, odcedzić. Jajka ugotować na półmiękko (nie trzeba będzie dodawać surowego jajka), obrać ze skorupek, grubo pokroić. Kurki oczyścić, umyć, dowolnie pokroić i usmażyć na oleju. Cebulę pokroić w kostkę, usmażyć. Do jajek dodać posiekany czosnek, drobno pokrojoną papryczkę chili, groch, kurki i cebulę, dokładnie wymieszać. Z masy formować kotleciki, obtoczyć je w bułce tartej i zrumienić z obu stron na oleju.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    pomysłowe
  • 1
    original
    Opublikowano

    eli82

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Emiliozo

    i jednak można bez mięsa :o)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Marlena/Kinia

    Bardzo ciekawy przepis. Musze wypróbować.
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    jak widać bez mięsa też można

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !