Sposób przygotowania

Żółtka połączyć z mąką, dodać posiekane masło i resztę składników.Zagnieść gęste, dość twarde ciasto.Pobić je chwilę wałkiem. Uformować kulę, po czym schować do lodówki na około pół godziny.
Następnie podzielić ciasto na kilka części.Każdą z nich rozwałkować bardzo cienko, przy wałkowaniu starać się podsypywać mąką jak najrzadziej. Z ciasta wykrawać paski, robić faworki.Smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Można odsączyć na ściereczce i posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    faworki są dobre ...
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pysznosci
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    mic

    jej w tłusty czwartek je zawsze robie, pyszne sa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !