Sposób przygotowania

Mąkę, imbir, proszek do pieczenia oraz budyń mieszkamy w jednej misce. Dodajemy cukier i odsączone z soku gruszki. W drugiej miseczce ucieramy margarynę z jogurtem i roztrzepanymi wcześniej jajami. Po uzyskaniu jednolitej masy, łączymy ją z zawartością pierwszej miski i dokładnie razem obie ze sobą mieszamy, aż wszystko bez grudek się połączy. Średnią foremkę do ciasta smarujemy margaryną i obsypujemy bułką tartą. Wlewamy do niej ciasto. Piwo zagotowujemy na małym ogniu i polewamy nim ciasto. Pieczemy przez 50 min w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Po wyjęciu obsypujemy cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Lubie gruszki a w cieście muszą byc pyszne.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !