Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Sernik za zimno

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg
1 kg
masło
20 dag
śmietana
250 ml
żółtko jajek
5 szt
cukier
25 dag
cukier waniliowy
Sklep Prymat
owoce kandyzowane
pomarańcza
2 szt
galaretki pomarańczowe
2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik za zimno

Utrzeć żółtka z cukrem i cukrem waniliowym, dodać śmietanę, ucierać na parze, aż masa zgęstnieje, ostudzić. Twaróg zmiksować z masłem. Dodać żółtka, wymieszać z owocami kandyzowanymi. Przełożyć do tortownicy, wstawić do lodówki. Galaretki rozpuścić w 3 szklankach wody, schłodzić. Na wierchu sernika ułożyć pomarańczy, zalać galaretką, schłodzić, posypać orzechami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak