Sposób przygotowania

Umyć kość pod bieżącą wodą i ugotować przez co najmniej 30 min. Wyjąć gnat i obrać z mięsa. Wrzucić mięso, ale już bez kości do wywaru,. Warzywa umyć, obrać i zetrzeć na tarce lub drobno posiekać. Wrzucić do wywaru z kości szczaw i włoszczyznę. Gotować przez około 15 min. W osobnym naczyniu mąkę pszenną i 2 łyżki śmietany - wymieszać ze sobą i dodać do gotującego się wywaru w garnka z warzywami. Doprawić solą, łyżeczką Warzywka. Ugotować jajka na twardo i pokroić na ćwiartki. I tu dowolność jajko ugotowane można wrzucić do ugotowanej zupy lub docelowo położyć już jajku na każdym talerzu i zalać je zupą. Ja podaję szczawiową z ziemniakami ugotowanymi w osobnym garnku, rozgniecionymi na sypko i polanymi tłuszczem ze skwarkami.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !