Sposób przygotowania

Nóżki opłukać, przełożyć do garnka, zalać wodą, dodać ziele angielskie, liście laurowe, pieprz. Dodać odrobinę soli. Gotować ok. 1,5 godziny.
Paprykę pokroić w grubszą kostkę i wrzucić do garnka w połowie gotowania nóżek razem z obraną cebulą.
Mięso powinno być dobrze ugotowane.
Gotowe mięso wyjąć, przestudzić, usunąć kość i pokroić w słupki.
Dodać paprykę z garnka.
Marchew wyjąć i pokroić w kostkę.
Pozostałą cebulę obrać i pokroić w piórka.
Czosnek obrać i drobno posiekać. Dodać majonez, chrzan i pietruszkę. Można dodać troszkę pieprzu.
Wszystko razem połączyć.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    to coś jak galareta ale bez żelatyny,,,trzeba spróbować...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !