Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Buraczki w słodkiej zalewie octowej

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

małe buraczki
dowolna sztuk
woda
ocet 10 %
1 szklanka
cukier
1 szklanka
Goździki całe Prymat
0,5 opakowania
Sklep Prymat
Cynamon mielony Prymat
0,5 opakowania
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki w słodkiej zalewie octowej

Z malutkich buraczków odciąć nać, pozostawiając korzonki, zalać wodą i gotować do miękkości. Zagotować litr wody z dodatkiem szkalnki octu 10%, szklanki cukru, połowy opakowania goździków i połowy opakowania mielonego cynamonu. Od chwili zawrzenia gotować zalewę 15 minut. Zaraz po ugotowaniu buraczki obrać jeszcze gorące, ułożyć w słoikach z zamknięciem, zalać ciepłą zalewą, zamknąć i ustawić w garnku z wodą. Pasteryzować 5 minut od chwili zawrzenia wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak