Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Chrzan z pomarańczą do pieczonego drobiu icielęciny

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

tarty chrzan
0.5 szklanki
pomarańcza
1 sztuka
sok cytrynowy
5 łyżek
sól
do smaku
Sklep Prymat
cukier
do smaku
jabłko kwaśne
kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Chrzan z pomarańczą do pieczonego drobiu icielęciny

Obrane jabłka zetrzeć na tarce, skropić sokiem z cytryny i wymieszać z chrzanem. Pomarańczę sparzyć, umyć zetrzeć skórkę na tarce. Z otartych owoców wycisnąć sok i razem ze skórką dodać go do jabłek i chrzanu, wymieszać. Doprawić do smaku solą i cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak