Sposób przygotowania

Mięso umyć dokładnie pod bieżącą wodą i obsuszyć papierowym ręczniczkiem. Pokroić w paseczki a następnie w niedużą kostkę. Można większe według własnego upodobania, ale wtedy należy pamiętać iż będą się dłużej dusiły te kawałki. Mięso obsmażyć na gorącym tłuszczu przez około 8 minut na dużym ogniu pod przykrywką co jakiś czas mieszając łopatką i przewracając mięso. Pod koniec smażenia przyprawić czosnkiem, solą i pieprzem. Do garnka wrzucić liść laurowy oraz ze 3-4 kulki ziela angielskiego, zalać wodą oraz przełożyć do niego mięso (wody tyle by zakryło mięso). Dodać przyprawę do gulaszu. Dusimy do miękkiej postaci na małym ogniu przez co najmniej 1h do 1,5h. Kiedy mięso już prawie gotowe ja dodaję cebulę pokrojoną w cienkie plasterki, lub w drobniejszą kostkę. I znów duszę aż cebula zmięknie. Ja podaję na zdjęciu z ziemniakami oraz surówką z surówką z pomidora i papryki i malej cebulki białej przyprawioną solą i pieprzem. Ziemniaki posypałam suszonym szczypiorkiem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !