Przepis i sposób przygotowania na: tort na roczek
http://www.doradcasmaku.pl/przepis/130737/biszkopt.html
galaretke rozpuszczamy i pozostawiamy do zastygniecia, nastepnie kroimy w kosteczke
mase karpatkowa przygotowac wg przepisu na opakowaniu
biszkopt kroimy na 3 krazki
dolny samrujemy masa, nakladamy kawaleczki brzoskwin, przykrywamy krazkiem biszkopta
nastepny smarujemy masa i nakladamy kosteczki niebieskiej galaetki i przykrywamy masa i 3 krazkiem biszkopta
caly tort smarujemy na gorze i po bokach masa
chlodzimy
na blat rozsypujemy rozsypujemy troche cukru pudru i rozwalkowujemy lukier zielony tak zeby powstaly duzy krazek, ktory pokryje caly tort, trzeba uwazac by lukier nie przywarl do blatu, wiec ciagle podsypywac
nastepnie lukier rozwalkowany nakladamy na tort
pozostaly ozdoby;
lukier bialy dzielimy na czesci i do kazdej dodajemy inny barwnik
nastepnie rozwalkowujemy i foremkami wykrawamy platki kwiatkow i literki
ozdoby trzeba przykleic gestym lukrem z cukru pudru