Sposób przygotowania

Ciasto zagniatamy jak na pierogi, rozwałkowane ciasto kroimy na małe kwadraty lub literatką wycinamy krążki.

Farsz:
Cebulkę drobno kroimy i podsmażamy na margarynie.
Ziemniaki kręcimy przez maszynkę, mieszamy z jajkiem, cebulką i przyprawami. Farsz ma mieć wyraźnie pikantny smak.
Lepimy malutkie pierożki takie na dwa kęsy, gotujemy do wypłynięcia. W przepisie podaje się z sosem pomidorowym mi jednak najlepiej smakuje do nich potrawka z kurczaka doprawiona curry i marchewka z groszkiem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    z pielmieni, które robi moja przyjaciółka z Nowosybirska to nie mają właściwie nic wspólnego, ale pewnie z nimi jest tak jak z naszymi pierogami - co gospodyni to inna wersja.....
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Wyglląda to na zwykłe pierogi.Pielmieni robione przez zaprzyjaźnionego Kozaka były z mięsem (surowym) i były malutkie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Te są malutkie ,bo krążki ciasta wykrajane były literatką ,a co do przepisu pochodzi z książki \"Specjalności kuchni rosyjskiej\"i jest tam calutki dział poswięcony właśnie tym malutkim pierożkom ,a nadziewane są one są od surowego mięsa po farsz z suszonych jabłek .
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    ja uwielbiam wszelkie pierogi, a tak pracowicie ulepione zjem wszyściutkie:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    marcia7

    przepyszne pierogi

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !