Sposób przygotowania

Krok 1 / 5

Zaczynamy od otworzenia piwa i odlanie 300ml, żeby się odgazowało. Dobrze jest zostawić na całą noc.
Nagrzewamy piekarnika do 220 stopni.
W jednej misce mieszamy składniki suche- mąkę, płatki owsiane (ale nie błyskawiczne!), sól i sodę.
W drugiej mieszamy składniki mokre- zwietrzałe piwo, maślankę, olej i miód. Żeby miód łatwo było dodać do masy, dobrze jest najpierw wlać łyżkę oliwy, dodać do miski i potem na tę samą łyżkę wlać miód- dzięki temu miód ładnie będzie ściekał z łyżki


Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Bardzo smacznie wyglądają :) jeszcze nie próbowałam piec ciemnych bułeczek w domu, ale Twój przepis jest bardzo prosty :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Zapisałam do swojej księgi, zrobię na pewno :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    O jejciu, ale apetyczne!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    tomek18

    super,powiem żonie żeby zrobiła:p więc biore do księgi

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !