Sposób przygotowania

Kurę umyć, przełożyć do garnka, zalać wodą i zagotować na małym ogniu. Gotować ok. 1 godzinę. Dodać obrane i pokrojone w plasterki marchewki i pietruszki, trochę soli, przyprawę w płynie, liście pora i obrany i pokrojony w kostkę seler. Całość gotować do miękkości na bardzo małym ogniu, żeby rosół był klarowny. Doprawić na końcu solą lub przyprawą w płynie. Podawać z makaronem posypany posiekaną natką pietruszki.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    też lubię taki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Marlena/Kinia

    mój ulubiony, Twoja mama zasługuje na głos!
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !