Sposób przygotowania

Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę i ucierając dodajemy kolejno jajka .Obie mąki mieszamy i małymi porcjami dodajemy do masy.Tortownicę wykladamy pergaminem i rozsmarowujemy ciasto .Wstawiamy do piekarnika na 175 stopni i pieczemy około 2o min i studzimy.Truskawki obieramy z szypułek myjemy i kroimy na połówki.Twarożek mieszamy z sokiem cukrem i cukrem waniliowym.Upieczone ciasto skrapiamy likierem,w wokolo ustawiamy pionowo biszkopty.Na cieście rozkładamy połowę truskawek i smarujemy na nich krem.Tort wstawiamy do lodówki na 3 godziny.przed podaniem na wierzch układamy pozostałe truskawki i posypujemy kakao.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !