Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Dżem z jeżyn

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jeżyny
1 kilogram
cukier
1/2 kilograma
Goździki całe Prymat
do smaku
Sklep Prymat
cynamon
do smaku
Sklep Prymat
Żelatyna wieprzowa Prymat
1 opakowanie
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem z jeżyn

Jeżyny umyć i przebrać. Wrzucić na patelni i gotować na delikatnym ogniu. Dodać 3-4 goździki i szczyptę cynamonu oraz żelatynę oraz 0.5 kilograma cukru. Gotować ok godziny na wolnym ogniu delikatnie mieszając. Wrzucić do słoika zakręcić. Do osobnego garnka nalać wodę i wsadzić słoiki. Małe słoiki gotować ok 30 minut duże około godziny na delikatnym ogniu. Jeżeli dżem wyjdzie za słodki to warto dodać kwasek cytrynowy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agogo2 28.03.2013 14:50
warto wyprobowac
Wojt@s
Wojt@s 16.03.2012 13:58
extra
Barbara/zuza22_85 01.01.2012 20:36
zgadzam sie
bami 05.09.2011 09:21
Przyznam się, że dżemu jeżynowego jeszcze nie jadłam, ale prezentuje się bardzo apetycznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak