Sposób przygotowania

Kalafior myjemy i zalewamy w szklanym naczyniu lekko zakwaszoną wodą i odstawiamy na kilka minut.Gotujemy litr wody z dwiema łyżkami soli i kurkumą,wkładamy podzielonego na różyczki kalafiora i gotujemy 5 min.Wyjmujemy a z wywaru przygotowujmy zalewę,dodając szklankę octu winnego,cukier,pokrojoną w piórka cebulę,pokrojonego w plasterki ząbki czosnku,pieprz,ziele angielskie gozdziki i gotujemy 3 min,następnie przecedzamy i układamy równomiernie warstwami w słoikach,różyczki kalafiora,cebulę migdały i pozostałe po przecedzeniu składniki zalewy.Zalewamy gorącą zalewą zakręcamy i odstawiamy do góry dnem do wystygnięcia lub pasteryzujemy 10 min.Orzezwiający na letnie upały.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    nie jadłam ale słyszałam że świetnie smakuje :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    dodałam jeszcze marchewki rewelacja
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !