Sposób przygotowania

Ucieramy margarynę, jajka i cukier. Dodajemy po trochu mąkę. Potem dodajemy proszek do pieczenia (na 1/2 kg) i cukier waniliowy. Jeśli ktoś lubi mocniejszy aromat może dodać zapach. Po utarciu produktów dodajemy łyżkę octu.
Wlewamy ciasto do specjalnej formy /do gotowania babki/ uprzednio wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą by nie przywierała. Forme wstawiamy do dużego garnka wypełnionego wodą. Gotujemy od zagotowania godzinę. Potem lekko opukujemy forme i wyjmujemy babkę na talerz.

Jeszcze zanim babka ostygnie polewamy ja polewą zrobioną z cukru pudru wymieszanego z kako i octem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mam podobny przepis bardzo dobty
  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    wypróbowałam pychotka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !