Sposób przygotowania

Margarynę utrzeć z połową szklanki cukru i 2 jajkami. Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Zagnieść ciasto i wyrobione ułożyć na uprzednoi przygotowanej blasze. Osiem żółtek utrzeć z półtorej szklanki cukru, dodawać pozostałe składniki. Wyrobić na jednolitą masę. Osobno ubić pianę z białek z dodatkiem pół szklanki cukru. Ubite białka dodać do masy serowej i dokładnie wymieszać. Gotową masę wlewamy na blachę. Ciasto pieczemy około 50 minut w temperaturze 180 stopni.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    oj serniczek...pyszota :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    emilia11

    mniammmmmmmmm
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    smaczny serniczek
  • 0
    original
    Opublikowano

    ajres

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    aleksa123

    zjadłabym:-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    uwielbiam domowe serniki :) żaluję strasznie że nie mam piekranika :(
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jerry1

    pycha, uwielbiam serniki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    Wygląda super aż ślinka cieknie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    karolina1869

    uwielbiam sernik
  • 0
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    moje ulubione :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !