Sposób przygotowania

BISZKOPT: białka ubić, dodać cukier. Ubijać na sztywną pianę. Dodać żółtka. Ucierać łyżką. Wymieszać mąki z proszkiem do pieczenia. Wsypać do piany i dalej ucierać ręką. Wylać do natłuszczonej formy tortowej. Piec w 180 st. ok. 45 minut. KREM: żółtka wymieszać w misce z cukrem pudrem. Miksować mikserem aż powstanie gęsta i puszysta masa. Odkroić trochę masła od reszty i dać do rondelka. Dać do tego czekoladę. Stopić. Ostudzić i wlać do ubitych żółtek. Dodać resztę masła. Zmiksować całość. Można dodać trochę spirytusu dla lepszego smaku masy. Biszkopta przekroić na pół. Włożyć z powrotem połowę do tortownicy. Przełożyć kremem (zostawić trochę kremu na wierzch). Przykryć drugą częścią biszkopta. Następnie rozpuścić galaretkę. Wierzch przykryć pozostałą częścią masy i dać na to poziomki. Zalać tężejącą lekko galaretką. Wstawić do lodówki na ok. 3 godziny.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    pyszny
  • 3
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    prosze o kawałek z poziomką.....
  • 2
    original
    Opublikowano

    pioge7

    smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    uwielbiam torty, szkoda że fotki nie ma

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !