Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ciasto orzechowe

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka
30 dag
cukier
15 dag
cukier waniliowy
1 op
Sklep Prymat
miód płynny
2 łyżki
masło
20 dag
jajko
4 szt
mleko
0,5 szklanki
proszek do pieczenia
2 łyżeczki z czubkiem
sól
1 szczypta
Sklep Prymat
tłuszcz do formy
orzechy włoskie
20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto orzechowe

Masło ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym, miodem i solą na puszystą masę. W trakcie ucierania wbijamy po jednym jajku. Następnie wsypujemy przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, dodajemy orzechy, wlewamy porcjami mleko. Wszystko dokładnie mieszamy. Formę to pieczenia /małą/ natłuszczamy i posypujemy bułką tartą. Ciasto przekładamy do formy, wyrównujemy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i pieczemy ok. 55 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna28 06.03.2012 18:04
smaczne
Monika111 23.02.2012 10:28
super przepis :)
Andzia1977
Andzia1977 07.01.2012 22:39
fajne ciacho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak