Sposób przygotowania

Białka oddzielić od żółtek. Do białek dać szczyptę soli. Ubić na sztywną pianę. Dodać cukier i dalej ubijać na pulchną gładką masę. Dodać żółtka i mieszać w jedną stronę łyżką. Następnie wymieszać ze sobą mąkę i proszek do pieczenia. Połączyć z masą i upiec z tego placek w 180 st. Piec ok. 25 minut. Upieczone odstawić do ostygnięcia. Przeciąć wzdłuż na pół. Przygotować krem jak podano na opakowaniu. Przełożyć ciasto (dół) połową kremu i przykryć drugą częścią placka. Udekorować pozostałym kremem. Posypać posypką.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Kate131

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pyszny
  • 2
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    LuKaSz4761

    super przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    dobre
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    fajny
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    jutro też robię biszkopt :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !