Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa z fasolki szparagowej

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasolka szparagowa
250 gram
ziemniaki
7 szt
cebula
1 szt
marchewka
2 szt
Kucharek przyprawa uniwersalna
do smaku
pieprz czarny
do smaku
majeranek
do smaku
Sklep Prymat
smietana 18%
200 ml
woda
2,5 litra
mąka
2 łyżki
olej
kiełbasa cienka
1 pętko

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z fasolki szparagowej

Do garnka wlać wodę,dodać pokrojone ziemniaki,marchewki, fasolkę i cebulę pokrojoną w ćwiartki.Dodać przyprawy.Kiełbasę pokroić w kostkę,podsmażyć i wrzucić do garnka.Gotować wszystko do miękkości.Mąkę podsmażyć na oleju i dodać do zupy.Całość zabielić śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna45 28.08.2012 16:48
uwielbiam zupki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak