Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ciemny biszkopt z olejem

5.0
(17)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko
6 szt
cukier
1 szklanka
mąka pszenna
0,5 szklanki
mąka ziemniaczana
0,5 szklanki
proszek do pieczenia
1 łyżeczka
kakao
3 łyżki
olej
3 łyżki
woda
3 łyżki
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Ciemny biszkopt z olejem

Jajka ubijamy z cukrem. Bezpośrednio do masy przesiewamy obie mąki, kakao i proszek do pieczenia. Mieszamy mikserem na małych obrotach. Ciągle miksując wlewamy powoli wodę i olej. Ciasto przekładamy do natłuszczonej formy. Pieczemy ok. 30 min w temp. 180 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak