1 -Do miski wsypać mąkę, . Wbić jajko. łyżką delikatnie je rozmieszać. 2- Wyrabiać ciasto, dolewając letnią wodę. 3 - Dodać szczyptę soli. 4 -Kiedy składniki są już połączone, dodać masło. 5- Ugniatać ciasto tak długo aż będzie odchodziło od rak. 6 -Połowe ciasta Rozwałkować najcieniej, jak możemy. 7 - kroję 6-centymetrowe kwadraty. po złożeniu na polowe wychodzi mi prostokąt 8 - Na środku położyć płaską łyżkę farszu, złożyć na pół. Brzegi, robię to widelcem. 8- Wodę zagotować w dużym garnku, posolić, dodać płaską łyżkę masła. Wrzucać pierogi. Gotować, aż wypłyną. Wyjmować pojedynczo na płaski talerz. po ugotowaniu podsmażam na patelni :) Co do farszu ja robie tak Biały ser rozgniatam w misce widelcem. Dodaje sól, pieprz . Szpinak umyć, oderwać łodygi, wrzucić listki do wrzącej wody. Gotować ok. 3 min. Wylać na sito, ostudzić, drobno pokroić. Ser wymieszać ze szpinakiem. i mamy farsz który nakładamy na ciasto i lepimy :).