Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorówka z cukinią
# 1/2 cukini
# 1 cebula
# 1 łyżka koncentratu pomidorowego
# garstka fasolki szparagowej
# 2 łyżki oliwy
# ok, 10 dkg ryżu
# sól
# pieprz
# koperek
# 2 ząbki czosnku
# 1 litr bulionu
Wykonanie:
Cebulę obrać pokroić grubo w kostkę , pomidory sparzyć , pokroić na drobno, cukinię obrać pokroić w półplastry a jeśli jest duża to wyjąć środki i podzielić na mniejsze kawałki.. W rondelku rozgrzać oliwę wrzucić cebulę cukinię , pomidory , fasolkę i dusić ok 5 minut. czosnek posiekać rozetrzeć z solą dodać do rondla. Następnie wlać bulion z łyżką koncentratu , zagotować wsypać ryż i na malutkim ogniu ugotować do miękkości. Doprawić solą i pieprzem jeśli jest zbyt kwaśna dodać troszkę cukru. Na talerzach posypać koperkiem. Jest bardzo smaczna , niskokaloryczna- polecam dbającym o linię.